Responsive image
Elnökség

Elnökség

Elnök

Dr. Rossen Tkatchenko, PhD
Dr. Rossen Tkatchenko, PhD
Magyar-Bolgár Gazdasági Kamara elnöke 2010.05.27. óta.
Közgazdász. Kereskedelem, pénzügy, menedzsment, felsővezetés- és munkaerő-képzés területén több, mint 20 országban oktat bolgár, orosz, magyar és angol nyelven.
Több cég ügyvezető igazgatója, illetve tanácsadója.
Különleges bolgár borok importőre. Őshonos és nemesített magyar szőlőfajták népszerűsítője Bulgáriában és egyéb országokban.
A magyar-bolgár gazdasági kapcsolatok elénkítését szolgáló tevékenysége elismeréseként 2018-ban megkapta a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést.

Elnökségi tagok

Dr. Rossen Tkatchenko, PhD
Dr. Bocskov Jordan
Bolgár Települési Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. Évtizedek óta dolgozik a magyar-bolgár gazdasági relációban. Bulgária Tiszteletbeli Konzulja Magyarországon.
Dr. Rossen Tkatchenko, PhD
Pálmay Flóra
Több mint húsz éve dolgozom a nemzetközi kapcsolatok, a kommunikáció és a vállalkozásfejlesztés területén. Diplomáimat nemzetközi gazdasági és üzleti kapcsolatok, valamint nyelvi szakokon szereztem. Nagy tapasztalattal rendelkezem a vállalkozások nemzetköziesítése, a nemzetközi partnerekkel való együttműködés, a rendezvényszervezés és protokoll, az interkulturális kommunikáció, illetve az európai integráció területén. Munkám során irányítom a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara nemzetközi ügyekért felelős igazgatóságának a munkáját, koordinálom a területi kamarák külgazdasági tevékenységét.
Dr. Rossen Tkatchenko, PhD
Sibin Vlahov
Szófiában született. Angol gimnáziumot végzett, majd a Nemzet- és Világgazdasági Egyetemen szerzett diplomát a "Biztosítás és társadalmi tanulmányok" szakon, valamint a "Nemzetközi kapcsolatok" mesterképzésen. Bulgária egyetlen magyar üzletének - a Paprika - tulajdonosa.
Dr. Rossen Tkatchenko, PhD
Svetoslav Obretenov
Szófiában született, a szófiai Műszaki egyetemen szerzett diplomát az "Energetikai mérnöki és technológiai" szakon, "Víz- és pneumatikus mérnök" szakirányon. Hosszú évek óta dolgozik a megújuló energiaforrásokból előállított energia területén, és a vízgyűjtéssel, -elvezetéssel és -kezeléssel kapcsolatos környezetvédelmi projekteken. A magyar "Pureco" bulgáriai képviselője.
Dr. Rossen Tkatchenko, PhD
Tzvetan Grigorov
Bulgáriában született, 1990 óta Magyarországon él. A Budapesti Műszaki Egyetemen diplomázott villamosmérnökként. Közel 25 éve aktívan tevékenykedik az Informatika területén. Több cég elindításában aktívan közreműködött, jelenleg is több cég tulajdonosaként, ügyvezetőjeként dolgozik. Az utolsó 10 évben az Ipari Informatikában, illetve startupok technikai támogatásában vállal aktív szerepet. Szívügye az oktatás és a környezetvédelem. Meggyöződése, hogy a bizalmi alapú szerevezteké a jövő!
Dr. Rossen Tkatchenko, PhD
Tzvetkov Lázár
Korábban a bolgár Kereskedelmi minisztérium tervező intézetének igazgatóhelyettese, később a bolgár-magyar INTRANSZMAS társaság főmérnök-helyettese volt. Budapesti Bolgár Nagykövetség volt diplomatája, mint a nagykövetség tanácsosa és a Kereskedelmi hivatalának vezetője.

Felügyelőbizottság

Elnök

Udvarev Martin
Udvarev Martin
General Manager, Fornetti Bulgária. Aktív élete korai szakaszában Magyarországon, bolgár családi vállalkozások formájában - később Bulgáriában, mint magyar vállalat vezetőjeként vett/vesz részt aktívan a magyar-bolgár kereskedelmi kapcsolatokban.

Felügyelőbizottsági tagok

Udvarev Martin
Pencho Buzov
Тöbb évig volt „Balkancar” munkatársa, és most már több mint három évtizede „Balkancarpodem” RT vezérigazgatója. A cége anyagmozgató gépeket gyárt és 30 országba exportálja. "Balkancarpodem" magyarországi képviselője CARKER KFT, amelynek Buzov úr a tulajdonosa és a vezetője. Pencho Buzov a Budapesti Műszaki Egyetemen végzett 1961-ben, és később a Karl Marx Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemet is elvégezte mérnök-közgazdász és külkereskedelem szakon.
Udvarev Martin
Szőnyi András
Üzletfejlesztési vezető, partner, Mortoff András a Mortoff Kft. üzletfejlesztési vezetője és egyik tulajdonosa. András korábban a Mortoff-fal 2010-ben egyesült I-DEAL Kft. egyik alapítója. Ezt megelőzően dolgozott az Ernst & Youngnál, illetve projektjei során számos banknál, telekommunikációs cégnél és biztosítónál megfordult.

Tiszteletbeli tagok

Bakán Mária
Magyar-Bolgár Gazdasági Kamara volt elnökségi tagja, Bulgária nagy barátja
Dr. Muszev Dancso
Bolgár Országos Önkormányzat elnöke
Inotai András
Kutató professzor, MTA KRTK Világgazdasági Intézet
Klein András
Magyarország volt bulgáriai nagykövete
Láng Judit
Magyarország volt bulgáriai nagykövete
Liana Petrova
Bulgária volt magyarországi külgazdasági attaséja
Nikolay Vassilev
Expat Capital ügyvezető igazgatója

Tiszteletbeli elnökségi tagok

Balázsné Harangozó Tekla
Magyarország bulgáriai nagykövete
Budai Tamás
Magyarország volt szófiai külgazdasági attaséja
Christo Polendakov, Bulgária magyarországi nagykövete
Orosz András
Richter Gedeon exportigazgatója
Pavlics Babett
KELER KSZF vezérigazgatója
Tsvetan Simeonov
Bolgár Kereskedelmi és Iparkamara elnöke