Responsive image
Elnökség

Elnökség

Elnök

Dr. Rossen Tkatchenko, PhD
Dr. Rossen Tkatchenko, PhD
Magyar-Bolgár Gazdasági Kamara elnöke 2010.05.27. óta. Közgazdász. Kereskedelem, pénzügy, menedzsment, felsővezetés- és munkaerő-képzés területén több, mint 20 országban oktat bolgár, orosz, magyar és angol nyelven. Több cég ügyvezető igazgatója, illetve tanácsadója. Különleges bolgár borok importőre. Őshonos és nemesített magyar szőlőfajták népszerűsítője Bulgáriában és egyéb országokban. A magyar-bolgár gazdasági kapcsolatok elénkítését szolgáló tevékenysége elismeréseként 2018-ban megkapta a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést.

Elnökségi tagok

Dr. Rossen Tkatchenko, PhD
Bakán Mária
Pécsett született, orosz-pedagógia-pszichológia, marketing, nemzetközi pénzügyek, külkereskedelem-technika szakokon szerzett képesítést. Évek óta borászati iparban hasznosíthatja a több irányú ismereteit, az orosz, angol, szerb-horvát nyelvtudását. Nagy teherbírású, következetes, aktív, segítőkész, kreatív és maximalista. Kedves, megértő, a legnagyobb problémák megoldásában a szaktudása mellett a mosolya is a segítségére van.
Christo Petrov
Inter Media Group Bulgaria ügyvezető igazgatója. Szófiai székhelyű Bolgár- Magyar Gazdasági Kamarának elnöke 2011 óta. Fő tevékenység: magyar társaságok képviselete Bulgáriában.
Dr. Rossen Tkatchenko, PhD
Dr. Bocskov Jordan
Bolgár Települési Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. Évtizedek óta dolgozik a magyar-bolgár gazdasági relációban. Néhány magyar vállalkozást képvisel Bulgáriában.
Dr. Rossen Tkatchenko, PhD
Pencho Buzov
Тöbb évig volt „Balkancar” munkatársa, és most már több mint három évtizede „Balkancarpodem” RT vezérigazgatója. A cége anyagmozgató gépeket gyárt és 30 országba exportálja. "Balkancarpodem" magyarországi képviselője CARKER KFT, amelynek Buzov úr a tulajdonosa és a vezetője. Pencho Buzov a Budapesti Műszaki Egyetemen végzett 1961-ben, és később a Karl Marx Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemet is elvégezte mérnök-közgazdász és külkereskedelem szakon.
Dr. Rossen Tkatchenko, PhD
Tényiné Stark Mária
2001 óta Magyar Kereskedelmi és Iparkamara nemzetközi igazgatója. Ebben a minőségében feladata a kamara nemzetközi stratégiájának kialakítása, az országos hálózat koordinálása, a kamara nemzetközi kapcsolatrendszerének ápolása és fejlesztése, európai uniós projektek menedzselése.
Dr. Rossen Tkatchenko, PhD
Tzvetkov Lázár
Korábban a Kereskedelmi minisztérium tervező intézetének igazgatóhelyettese. A bolgár-magyar INTRANSZMAS társaság főmérnök-helyettese. Budapesti Bolgár Nagykövetség diplomatája, illetve a nagykövetség tanácsosa és a Kereskedelmi hivatalának vezetője. Jelenleg Deltacom Kft. ügyvezetője.

Felügyelőbizottság

Elnök

Udvarev Martin
Udvarev Martin
General Manager, Fornetti Bulgária. Aktív élete korai szakaszában Magyarországon, bolgár családi vállalkozások formájában - később Bulgáriában, mint magyar vállalat vezetőjeként vett/vesz részt aktívan a magyar-bolgár kereskedelmi kapcsolatokban.

Felügyelőbizottsági tagok

Udvarev Martin
Popov E. Sztefan
A FinEx alapítója, tulajdonosa, ügyvezető igazgatója. "A stratégia meghatározása mellett én felelek azért, hogy a cégben mindenkinek jó kedve legyen."
Udvarev Martin
Szőnyi András
Üzletfejlesztési vezető, partner, Mortoff András a Mortoff Kft. üzletfejlesztési vezetője és egyik tulajdonosa. András korábban a Mortoff-fal 2010-ben egyesült I-DEAL Kft. egyik alapítója. Ezt megelőzően dolgozott az Ernst & Youngnál, illetve projektjei során számos banknál, telekommunikációs cégnél és biztosítónál megfordult.

Tiszteletbeli tagok

Inotai András
kutató professzor, MTA KRTK Világgazdasági Intézet
Klein András
Magyarország volt bulgáriai nagykövete
Láng Judit
Magyarország volt bulgáriai nagykövete
Liana Petrova
Bulgária volt magyarországi külgazdasági attaséja
Nikolay Vassilev
Expat Capital ügyvezető igazgatója

Tiszteletbeli elnökségi tagok

Balázsné Harangozó Tekla
Magyarország bulgáriai nagykövete
Budai Tamás
külgazdasági attasé, Magyarország nagykövetsége, Szófia
Orosz András
Richter Gedeon exportigazgatója
Tsvetan Simeonov
Bolgár Kereskedelmi és Iparkamara elnöke
Uliana Bogdanska
Bulgária magyarországi nagykövete